Målrettet læsning – få styr på rapporterne

Dette kursus handler om, hvordan du hurtigt og effektivt bearbejder en større tekstmængde. Det kan være en rapport eller faglitteratur i øvrigt. Mange læser faglitteratur, som de læser skønlitteratur, dvs. læses bogen fra ende til anden – og det er ikke særligt effektivt. Målrettet læsning handler om at vide, hvad man går efter og via Mind Map teknik skabe sig et visuelt overblik over stoffet.

Mind Map teknikken går ud på at udarbejde et mønster af notater fremfor at notere lineært. Styrken i teknikken er, at du har alle notaterne på et ark og derved får overblik over såvel de store linjer som detaljerne – og ofte opdager nye sammenhænge i stoffet.

Forestil dig følgende situation. Du skal til møde og forventes at have sat dig ind i tre rapporter forinden. Kunne du tænke dig hurtigt og effektivt at kunne koge disse tre rapporter ned til tre Mind Maps? Du kan lære teknikken på dette kursus, hvor vi kombinerer de bedste værktøjer inden for hukommelsesteknik, Mind Map notatteknik, hurtiglæsning og målrettet læsning.

Læser du langsomt, keder hjernen sig

Formålet med kurset er, at deltagerne får en række værktøjer, der sætter dem i stand til at bearbejde større tekstmængder hurtigt og effektivt.

Efter kurset er du i stand til:

  • at tage effektive notater, herunder at kunne udarbejde avancerede Mind Maps.
  • at øge læsehastigheden minimum 30 %
  • at fastlægge et mål for læsningen
  • at kunne variere læsehastigheden efter målet
  • at gennemgå en rapport eller andet fagstof og ved samtidig at udarbejde en Mind Map få styr på såvel de store linjer som detaljerne.

Nogle bøger skal smages, andre skal sluges – og nogle få skal tygges og fordøjes

Francis Bacon, engelsk filosof og statsmand, 1561-1626